La 2 aprilie, Bugetul.ro dezvăluia, pe surse, că în spatele execuțiilor publice făcute Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, se ascunde o predare a marilor instituții și institute către ONG-uri de casă.
După 2 zile, la 4 aprilie, Primăria Sectorului 1 a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de consiliu local, prin care agenții economici, instituțiile publice, asociațiile de proprietari, dar și – ATENȚIE! – ONG-urile vor putea investi în amenajarea și întreținerea unor spații verzi. Practic, treaba ADP-ului ar putea fi preluată de un ONG de casă.
Săptămâna trecută, consilierul local al PNL din Sectorul 1, Adrian Oianu, a acuzat că primarul Clotilde Armand vrea să-i ofere unui ONG prezidat de un USR-ist un contract de optimizare a serviciilor de la Centrul Caraiman.
Mai mult, Adrian Oianu a susținut că respectivul ONG nu are experiență în zona asistenței sociale. Totodată, mai spune el, Armand nu i-a anunțat pe consilieri în baza căror criterii a fost selectat ONG-ul.
„Eu am să mă refer strict la Centrul Caraiman. Avem pe ordinea de zi un proiect a doua oară, despre un parteneriat făcut cu un ONG, legat de optimizarea serviciilor de la Centrul Caraiman și aici, bineînțeles, a doua oară trecem din nou prin acest subiect, avem o problemă.
Noi încercăm să o ajutăm pe doamna primar, încercăm să o ajutăm, dar, în același timp, suntem mai mult interesați să ne ajutăm cetățenii, să păstrăm Centrul Caraiman focusat pe ajutor social și pe servicii bazate în zona ajutorului social.
Deci, problema noastră pe care o avem cu această asociație este că, în primul rând, este o asociație care nu are experiență în zona asistenței sociale, adică servicii medicale de asistență socială, în zona ajutorului, în zona rezolvării problemelor medicale pentru cei fără venituri.
Și mai avem o problemă: este un ONG al căruie președinte este un domn venit de la USR și ne-ar interesa foarte mult și pe noi să știm, dacă tot mergem pe transparență, pe această „Primărie de Sticlă”, cum se face că nu știm nimic despre criteriile în baza cărora s-a ales acest ONG și nu știm nici măcar dacă au participat alte ONG-uri sau au depus proiecte în direcția în care ne-ar plăcea să vină un ONG să colaboreze cu Centrul Caraiman, dar un ONG specializat în zona serviciilor medicale de asistență socială”, spune Adrian Oianu.
Alte surse au declarat, pentru Bugetul.ro, sub protecția anonimatului că Armand ar vrea să predea și Institutul Levant unui ONG partener.
„Institutul Levant și alte institute ar urma să fie preluate de ONG-uri. Asta vor ei! Un prim pas a fost execuția publică a Institutului Levant”, au declarat surse ale Bugetul.ro.
În ziua în care Adrian Oianu a spus că primarul Clotilde Armand vrea să predea Centrul Caraiman unui ONG de casă, edilul Sectorului 1 a acuzat PNL de blat cu PSD.
„PNL Sector 1 și PSD s-au aliat din nou la Primăria Sectorului 1. Nu-i nimic. Voi lupta cu ei până când normalitatea va reveni în această instituție iar cetățenii nu vor mai fi nevoiți să umple conturile Mafiei”, spune Clotilde Armand, pe Facebook.
Totodată, Armand a precizat că nu autoritatea locală a selecţionat ONG-ul.
„În ultima şedinţă a Consiliului local aţi spus că vreţi să retragem câteva proiecte ca să aveţi câteva zile în plus să le studiaţi (…) Acest ONG a venit la noi, nu l-am selecţionat noi, ei au venit şi au propus proiectul”, a declarat primarul Clotilde Armand, după cum am scris AICI.
Agenții economici, instituțiile publice, asociațiile de proprietari și organizațiile neguvernamentale vor putea investi în amenajarea și întreținerea unor spații verzi, conform unui proiect de hotarăre de consiliu local pus în dezbatere publică.
Pentru a da posibilitatea companiilor și societății civile să se implice în conservarea și înfrumusețarea spațiilor verzi aflate în proprietatea publică a Municipiului București și administrarea Consiliului Local Sector 1, administrația locală a elaborat proiectul „Adoptă un spațiu verde”. Proiectul de hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare dintre Consiliul Local al Sectorului 1, prin Administrația Domeniului Public (ADP), și persoanele interesate în vederea punerii în aplicare a proiectului este pus în dezbatere publică pe site-ul www.primariasector1.ro, secțiunea „Sectorul 1”: https://www.primariasector1.ro/proiecte-supuse-dezbaterii-publice.html
Potrivit prevederilor art. 7 alin. (4) din Legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică locală, republicată, până în data de 12.04.2021, se pot trimite în scris, pe adresele de e-mail registratura@primarias1.ro și secretariat@primarias1.ro, propuneri, sugestii și opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de hotărâre. Totodată, pe site-ul instituției este disponibil și un formular on-line pentru colectare propuneri opinii și recomandări.
Destinația de spațiu verde a terenului nu poate fi schimbată
Agenții economici, instituțiile publice, asociațiile de proprietari și organizațiile neguvernamentale, în calitate de beneficiari, vor asigura din fonduri proprii amenajarea și întreținerea spațiilor verzi publice luate în îngrijire.
Solicitarea de a adopta un spațiu verde se va depune la Serviciul Spații Verzi din cadrul ADP Sector 1 și va fi însoțită de o schiță cu amenjarea propusă. În această schiță, se vor prezenta tipurile de vegetație/dotări care vor fi folosite. Solicitările vor fi soluționate în ordinea înregistrării, întâietate având asociațiile de proprietari pentru spațiile verzi publice aferente propriului condominiu.
Potrivit acestui proiect de hotărâre, urmează a fi date în gospodărire către persoanele juridce sau asociațiile de proprietari doar acele spații verzi aflate în administrarea ADP Sector 1 aferente locuințelor de tip condominium formate dintr-un cadru vegetal, amplasate adiacent blocurilor de locuințe, cu rol estetic și de ameliorare a climatului și calității aerului.
ADP Sector 1, în calitate de administrator, are dreptul să fie informat în legătură cu intervențiile asupra spațiului verde și are dreptul de a iniția și promova proiecte de investiții, precum și dreptul de a modifica sau denunța în mod unilateral acest protocol.
Beneficiarul are dreptul de a gospodări terenul în mod direct, pe riscul, cheltuiala și pe răspunderea sa, fără a putea să monteze sau să depoziteze acolo piese de mobilier sau alte obiecte și fără a putea schimba destinația de spațiu verde. De asemenea, beneficiarul trebuie să gospodărească suprafața de teren în regim de continuitate, evitând distrugerea, degradarea și deteriorarea acestuia.
Articol preluat de pe Bugetul.ro , scris de Eugen Dinu
Sursa : www.bugetul.ro
Sindicatul se angajează să fie vocea și forța care apără interesele angajaților, lucrând în strânsă colaborare cu aceștia pentru a asigura un mediu de muncă corect, sigur și satisfăcător.
Pagină web realizată de N.V.K. ENTERPRISE S.R.L.