ULTIMELE NOUTĂȚI

EVZ.ro : Exclusiv. Clotilde Armand, la un pas să arunce în haos Primăria Sectorului 1. Vizează ”zestrea” ADP
17 mai 2021

Terenurile de zeci de mii de metri pătrați și casele Administrației Domeniului Public (ADP), așezate în zone elitiste sau centrale ale Sectorului 1, par să fie în continuare ținte ale primarului Clotilde Armand. O ”zestre” extrem de valoroasă ce ar putea fi estimată pe piața imobiliară la nivelul a zecilor de milioane de euro la care poate ajunge doar într-un singur fel.

 

 

Altfel nu se explică de ce, sfidând orice lege, edilul USR continuă să se războiască cu propriii subordonați, sub diferite pretexte. Procedura ilegală de desființare a ADP pe care a demarat-o recent, în plin scandal al tăierii sporurilor acelorași angajați, ar putea arunca în haos primăria celui mai bogat sector al Capitalei. Iar aproximativ 250.000 de contribuabili ar avea de suferit din cauza blocării activității instituției publice în fruntea căreia se află.

 

Măsurătorile DSP-ul nu au nici o valoare pentru primarul Clotilde Armand

 

Chiar dacă există documente care arată clar că în clădirile în care lucrează angajații ADP nivelul radiațiilor îl depășește pe cel admis, Clotilde Armand se pune de-a curmezișul legilor. Nu dă doi bani pe măsurătorile făcute de Direcția de Sănătate Publică (DSP) – București, o  instituție importantă a statului, aflată sub pălăria Ministerului Sănătății. Vrea în continuare să le ia oamenilor sporurile de condiții vătămătoare, primite pentru risc de îmbolnăvire sau de accidentare și spor de antenă. De ce, numai edilul știe.

 

Într-o acțiune de forță, complet ilegală, Armand a condiționat chiar încasarea salariilor a aproape 400 de angajați ai Poliției Locale și ai ADP-ului cu renunțarea la acele sporuri de 15 la sută acordate, perfect legal, la salariul de bază. Dezvăluirile Evenimentului zilei au făcut ca primarul să deblocheze salariile, iar oamenii, care riscau să meargă la familii, la copii, cu buzunarele mai goale și-au luat banii la timp.

 

Desființarea ADP, singura soluție pentru a intra în posesia ”zestrei”

 

La sfârșitul acestei săptămâni, Clotilde Armand a mai atacat o dată în speranța că oamenii din subordine vor ceda și vor ”preda” singuri sporul atât de vânat de edil. L-a sunat pe directorul ADP, Dumitra Matei, și i-a pus în vedere să taie sporurile angajaților. Cum refuzul a fost nu numai unul categoric, ci și argumentat legal, în baza măsurătorilor efectuate de DSP-București, edilul a luat foc. A amenințat, ca represalii imediate, cu desființarea ADP-ului. Susține că acea structură a administrației publice locale nu ar mai avea obiect de activitate atâta vreme cât spațiile verzi sunt administrate de Primăria Sectorului 1.

 

O desființare de care se tot vorbește de câteva luni pe la colțurile primăriei, adică exact de când edilul USR a pus ochii pe imobilele din Poligrafiei 4 și din bulevardul Mihalache unde, zice Clotilde Armand, ar vrea să mute două școli. Chiar dacă, pe bani publici, nu există nici un plan de investiții.

 

”Asta pare să fie ținta: vilele și terenurile valoroase. Sporul e doar pretextul!”

 

”Dacă nu a putut să ne ia cladirea (n.r. Poligrafiei 4), firește cu terenul aferent de peste 12.000 de metri pătrați, dacă nu a putut să ne ia sporul, încasat legal în urma măsurătorilor recent făcute de DSP, atunci a încercat o altă variantă. Primarul Armand vrea să desființeze ADP-ul! Este ultima soluție care i-a mai rămas pentru a putea intra în posesia clădirilor. Pentru că asta pare să fie ținta: vilele și terenurile valoroase. Sporul e doar pretextul! Însă, această măsură de care se tot vorbește și care apare și în pactul politic încheiat pentru semnarea bugetului primăriei este o mișcare ilegală”, ne-a declarat Ștefan Novac, liderul sindicatului angajaților ADP.

 

Edilul USR, susținut de secretariatul general al primăriei

 

Linia pe care Armand înaintează acum, una extrem de instabilă din punct de vedere juridic este motivată de Secretariatul General al Consiliului Local, condus de Lavinia Ionescu -, prin faptul că ADP-ul nu ar mai avea obiect de activitate atâta vreme cât spațiile verzi sunt în administrarea primăriei. Da, e adevărat, spațiile verzi sunt în administrarea primăriei, dar prin ADP, structură publică special înființată pentru asemenea lucrări de amenajare și înteținere. Că doar nu se duce primarul sau un alt funcționar public să taie iarba și să vopsească gardurile dintre blocuri. Ci tot muncitorii de la ADP. ”(…)Serviciul de întreținere, toaletare/tăiere arbori se face de către Primăriile de sector 1-6 prin secțiile spații verzi din cadrul ADP-urilor(…)”, este prevăzut la articolul 4 al Hotărârii 113 din 06/25/1998 a Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Document încă în vigoare, neabrogat de CGMB.

 

”E un abuz de putere. Oamenii au ajus la disperare. Vom intra în grevă generală”

 

Situația este explozivă la Primăria Sectorului 1. Pentru că nici o lege, nici o hotărâre, nici un document oficial nu poate sta în calea primarului Clotilde Armand în tentativa sa de a pune mâna pe  ”zestrea” ADP. Oamenii stau cu frica-n sân că pot fi aruncați în pe stradă doar pentru ca edilul vrea să desființeze un serviciu public pentru a-și duce la bun sfârșit planurile imobiliare.

” Acum, primarul Clotilde Armand amenință ADP-u cu desființarea. O decizie complet neacoperită de lege. E un abuz de putere. Oamenii au ajus la disperare, nu se mai poate așa. Primarul Armand îi amenință zi de zi. Lumea s-a săturat și este dispusă la măsuri radicale. Toată primăria va susține ADP-ul și va intra în grevă generală. Va fi paralizată activitatea întregului sector doar pentru că primarul încalcă orice lege, orice hotărâre și dispune lucruri după bunul plac. Vor suferi sute de mii de contribuabili”, a mai declarat sindicalistul Novac.

 

Articol preluat de pe EVZ.ro , scris de Robert Andrei

 

Sursa : www.evz.ro

Protejăm Drepturile Angajaților!

 

Sindicatul se angajează să fie vocea și forța care apără interesele angajaților, lucrând în strânsă colaborare cu aceștia pentru a asigura un mediu de muncă corect, sigur și satisfăcător.

Pagină web realizată de N.V.K. ENTERPRISE S.R.L.