ULTIMELE NOUTĂȚI

EVZ.ro : Exclusiv. Dezvăluirile EVZ, decisive în scandalul salariilor blocate de primarul Clotilde Armand. Cei 400 de oameni își vor lua banii!
11 mai 2021

Într-un război surd pe care primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îl duce cu propriii angajați pe tema sporurilor salariale, aproape 400 de angajați de la Poliția Locală și de la Administrația Domeniului Public (ADP) au fost prinși la mijloc. Mai exact, au fost la un pas ca mâine, în zi de salariu, să se ducă la familii, la copii, cu buzunare mai goale.

Reamintim din articolul anterior, că edilul Clotilde Armand a refuzat să-și pună semnătura pe actele obligatorii ce trebuie întocmite în astfel de cazuri. Asta până azi, la prânz. Evenimentul zilei a aflat ce a făcut-o să cedeze. De fapt, să respecte legea și să deblocheze salarile sutelor de oameni pe care a vrut să-i pedepsească.

Salariile a aproape 400 de angajați, blocate de primarul Clotilde Armand

Ziua de ieri a fost una extrem de tensionată pentru cele câteva sute de persoane vizate de decizia edilului Armand de a refuza să semneze – din postura de ordonator principal de credite -, documentele necesare pentru încasarea salariilor. Astfel, aproape 400 de angajați de la Poliția Locală și ADP Sector 1 erau în situația de nu-și primi depturile bănești pentru luna pe care o munciseră. Cele dou structuri erau sigurele ”pedepsite” astfel din întreaga Primărie a Sectorului 1. Cum s-a ajuns la această situație revoltătoare de blocare a salariilor?

Sporul de 15 la sută, mărul discordiei

Primarul Armand a vrut astfel să pună o presiune uriașă pe șefii celor două structuri administrative din subordinea sa ca să-i facă să renunțe la sporurile de condiții vătămătoare – primite pentru risc de îmbolnăvire sau de accidentare și spor de antenă. Bani care însumează 15 la sută din salariul de bază și care sunt acordați în urma celor mai recente măsurători ale Direcției de Sănătate Publică (DSP) care au confirmat că în clădirile unde acești oameni își desfășoară activitatea nivelul radiațiilor este peste  cel admis. Fără să țină cont de documentele emise de DSP, primărița – care vrea cu orice preț să taie acele sporuri -, a condiționat încasarea salariilor cu renunțarea la acele sporuri! O decizie ilegală prin care a blocat drepturile bănești a aproape 400 de angajați din subordinea ei.

”Negocierile” pe banii oamenilor s-au întins până a doua zi

Discuțiile aprinse care au încheiat ziua de ieri – când șefii Poliției Locale și ai ADP au fost chemați la ”ordin” de primarul Clotilde Armand -, au continuat și astăzi. Încercările de a-l convinge pe edil că decizia de a bloca banii oamenilor este nu numai una inumană, ci și una fără nici un suport legal, nu au avut sorți de izbândă. Clotilde era decisă să nu semneze deschiderile bugtare, acte obligatorii pentru încasarea drepturilor bănești. Asta până când consilierul ei de presă, fostul jurnalist Ionel Stoica, i-a arătat dezvăluirile publicate de Evenimentul zilei pe această temă.

Primarul Clotilde Armand a semnat. Situația rămâne tensionată

”Ore în șir s-a chinuit lumea să-i explice (n.r. primarului Clotilde Armand) că nu este legal ceea ce vrea să facă. Adică să condiționeze încasarea salariilor pe care le-a blocat după bunul plac cu renunțarea la acel spor de 15 la sută. Nimic nu a făcut-o să cedeze, să facă măcar un pas înapoi. La un moment dat, consilierul ei de presă i-a arătat ce scrie în Evenimentul zilei, unde au fost făcute dezvăluiri pe acest subiect. După expresia feței, nu i-a căzut bine. Doar a comentat ceva cu jumătate de glas. La scurt timp, de la ”Financiar”, li s-a transmis șefilor celor două structuri (n.r. Poliția Liocală și ADP) că documentele necesare au fost semnate. Asta înseamnă că cei aproape 400 de oameni vor lua salariile mâine (n.r. 12.05.2021) ca toți ceilalți din primărie. În cazul în care actele pentru deblocarea drepturilor bănești nu ar fi fost semnate, fusese luată în calcul blocarea întregii activități a primăriei prin intrarea în grevă. Oricum, situația rămîne tensionată pentru că ne așteptăm la orice din partea ei”, ne-au dezvăluit surse din cadrul Primăriei Sectorului 1

Articol preluat de pe EVZ.ro , scris de Robert Andrei

Sursa : www.evz.ro

Protejăm Drepturile Angajaților!

Sindicatul se angajează să fie vocea și forța care apără interesele angajaților, lucrând în strânsă colaborare cu aceștia pentru a asigura un mediu de muncă corect, sigur și satisfăcător.

Pagină web realizată de N.V.K. ENTERPRISE S.R.L.