ULTIMELE NOUTĂȚI

EVZ.ro: Exclusiv. DSP aruncă în aer un proiect al primarului Clotilde Armand. Viața a zeci de copii ar fi pusă în pericol
16 aprilie 2021

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a mai suferit zilele acestea o înfrângere pe ”frontul” în care luptă cu oricine.

 

După ce o instanță a Tribunalului București i-a blocat până la finalizarea procesului o hotărâre de consiliu considerată a fi ilegală, acum o autoritate sanitară din România, îi scoate complet din circuit fantezistul proiect ”Școala Regală”. Prin documentul emis recent de Direcția de Sănătate Publică (DSP) București, act în posesia căruia a intrat Evenimentul zilei, în clădirea din bulevardul Poligrafiei numărul 4 – imobil din care vrea să-i scoată pe cei de la Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1 -, nu mai pot fi aduși copii să învețe! Riscurile pentru zecile de elevi ar fi uriașe!

 

Proiect pe vorbe, fără studii, fără evaluări

Imobilul din bulevardul Poligrafiei 4 – o casă boierească în care s-au aflat fostele ”Ferme Regale” -, a stârnit brusc, acum câteva luni, interesul primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. La nivel declarativ, primărița cu origini franțuzești vorbea ori de câte ori avea ocazia de înființarea în acea casă veche de 81 de ani a unei școli. A unei unități de învățământ, cum altfel decât ”regală” ținând cont de încărcătura istorică a locului. Firește, totul pentru binele copiilor din sectorul ei care acum ar învăța chinuiți, înghesuiți în săli de clasă ale unor școli surpraaglomerate motiv pentru care rezultatele la învățătură nu ar fi atât de bune.

 

Consilierii i-au pus pe tavă fostele ”Fermele Regale”

Proiectul edilului a părut fantezist de la bun început, iar mizele imobiliare de zeci de milioane de euro tot mai evidente, atâta vreme cât Armand nu a prezentat niciodată un studiu referitor la reamenajarea clădirii și a spațiilor anexe, la recompartimentarea ei. Și, firesc, un calcul exact al costurilor care implică aceste lucrări ce ar fi urmat să fie executate din bani publici. Chiar și în aceste condiții tulburi, consilierii locali i-au pus pe tavă complexul fostelor ”Ferme Regale” pe ”persoană fizică”, din postura de unic mandatar al așa-zisului proiect urbanistic. Să facă școală!

 

”Risc de îmbolnăvire profesională, sindrom neuro-cardio-endocrin”

Însă, în acest război pe care îl duce cu ADP Sector 1 – aproape o sută de oameni pe care vrea să-i scoată din clădirea boierească pe care a pus ochii -, primarul Armand nu a ținut cont de un lucru extrem de important atunci când a lansat, doar pe vorbe, proiectul ”Școala Regală”. Complexul în care spune că vrea să aducă copii să învețe este plin de radiații! Direcția de Sănătate Publică (DSP) – București a confirmat recent acest lucru în urma măsurătorilor pe care le-a făcut în fiecare dintre birourile și încăperile imobilului ce are în proprietate un teren de 12.000 de mp.

 

”(…)Prezentarea rezultatelor: Se întrunesc următoarele criterii de la art 3(1) – Litera b)- existența unor indicii de morbiditate; Se întrunesc următorii factori de risc de la art 4 – Litra a) existența factorilor nocivi și mecanismul de acțiune(…)Expunerea cronică a lucrătorilor la doze mai mici prezintă risc de îmbolnăvire profesională, sindrom neuro-cardio-endocrin(…)Cu toate măsurile aplicate de angajator efectele câmpului electromagnetic nu pot fi eliminate(…)”, se specifică în documentul emis recent de conducerea DSP. O instituție de stat, cu rol extrem de important în rețeaua sanitară, aflată în subordinea Ministerului Sănătății.

Primarul Armand nu mai poate tăia sporurile de antenă

În aceste condiții este mai mult decât limpede că în acea clădire, adică în fostele ”Ferme Regale”, nu poate fi mutată o școală. Nu pot fi aduși acolo copii a căror sănătate și chiar viață ar fi puse în pericol de radiațiile ce depășesc nivelul admis. Într-o logică normală, acest buletin de măsurători ar trebui să pună ”stop” proiectului ”Școala Regală” al primăriței useriste Clotilde Armand.

Lovitura încasată de edilul celui mai bogat sector al Capitalei este cu atât mai năucitoare cu cât, în baza aceluiași act, Armand mai pierde o bătălie: va trebui să renunțe și la a tăia sporurile de antenă celor care lucrează acolo. Bani încasați de mulți ani, tot în baza unor măsurători ce au fost însă vehement contestate de primar.

”Zeci de copii ar fi expuși unor grave îmbolnăviri, le-ar fi pusă viața în pericol. Ar fi o crimă!” ”S-au refăcut măsurătorile de către DSP, iar valorile sunt tot depășite, așa cum au fost mereu în ultimii cinci ani. Actul a ajuns la doamna primar Armand care voia ca, de la 1 mai, să taie sporurile de 15 la sută încasate de angajații care lucrează acolo. Vreo sută de oameni. Sporurile sunt perfect legale, așa cum a stabilit și auditul Primărirei Sectorului 1. Acum, doamna primar nu numai că nu va mai putea tăia sporurile încasate pentru condiții periculoase sau vătămătoare, dar va trebui să oprească acel proiect de neînțeles ”Școala Regală”, pentru care oricum nu existau nici un fel de studii și calcule și care lăsa impresia unei afaceri imobiliare. Nu poate să aducă zeci de copii să învețe într-o clădire cu un mediu radioactiv și, astfel, să-i expună unor grave îmbolnăviri, să le pună viața în pericol. Ar fi o crimă!

Măsurătorile au fost făcute de DSP, o instituție cu greutate a statului, care aparține Ministerului Sănătății. Nu de o firmă privată. Dacă lucrurile nu se vor opri aici, așa cum e normal, vom acționa primarul în justiție pentru abuz în serviciu pentru că a încercat să ne distrugă”, ne-a declarat Ștefan Novac, liderul Sindicatului Angajaților din Administrația Domeniului Public.

 

Articol preluat de pe EVZ.ro , scris de Robert Andrei

 

Sursa : www.evz.ro

Protejăm Drepturile Angajaților!

 

Sindicatul se angajează să fie vocea și forța care apără interesele angajaților, lucrând în strânsă colaborare cu aceștia pentru a asigura un mediu de muncă corect, sigur și satisfăcător.

Pagină web realizată de N.V.K. ENTERPRISE S.R.L.