ULTIMELE NOUTĂȚI

EVZ.ro: Exclusiv. Clotilde Armand a obținut ce a vrut: fostele Ferme Regale. ADP a fost deposedat de proprietate cu sprijin politic
01 aprilie 2021

Consilierii locali au votat cu ochii închiși și i-au pus pe tavă fostele ”Fermele regale” primăriței de la sectorul 1. Se vorbește de un ajutor politic.

 

Planurile imobiliare ale primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, în care mizele sunt de zeci de milioane de euro, par să prindă contur. Cu tenacitate, dar mai ales cu sprijinul politic al consilierilor locali care au votat în bloc, indiferent de culoarea politică, edilul userist a mai făcut un pas în tentativa de a pune mâna pe casa boierească din bulevardul Poligrafiei 4. Adică pe fostele ”Ferme Regale” unde susține că vrea să mute o școală. 

Votul prin care imobilul ce stă pe un teren de peste 12.000 mp trece din administrarea Administrației Domeniului Public (ADP) – care, culmea, este proprietarul clădirii -, în cea a Consiliului Local pare să fie un serviciu oferit într-un moment politic delicat. 

 

Evenimentul zilei a intrat în posesia unor documente care demonstrează că acel imobil este plin de radiații, lucru de care ar fi trebuit să țină cont atât primarul Armand, cât și consilierii lui atunci când au fost de acord cu mutarea copiilor într-o clădire iradiată. 

Fostele ”Ferme Regale”, o miză imobiliară uriașă

Așa cum Evenimentul zile a anunțat în urmă cu aproximativ o lună, complexul din bulevardul Poligrafiei, de la numărul 4, care stă pe un teren extrem de valoros, de peste 12.000 mp, este o miză imobiliară uriașă pentru primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. Una la care edilul nu vrea să renunțe nici în ruptul capului. Însă, pentru a pune mâna pe acea casă boierească, ridicată acum 81 de ani și pe terenul din jurul ei, edilul declară că va muta acolo o unitate de învățământ. Una pe care a denumit-o, ca să fie în ton cu locul vechi, încărcat de istorie, ”Școala Regală”. 

 

Un demers imobiliar cel puțin ciudat pentru care nu există nici un fel de proiect, studii sau măsurători, cum nu există nici un fel de estimări financiare necesare pentru demararea unui asemenea proiect. Mai ales când e vorba de bani publici, de la bugetul local. 

Ca lucrurile să fie și mai tulburi, și mai de neînțeles pentru toată lumea, în peisajul proiectului ”Școala Regală” a apărut și Liceul ”George Enescu” ca posibil candidat pentru a-și muta elevii în clădirea din Poligrafiei 4. Surse din cadrul Primăriei Sectorului 1 spun că un membru din conducerea liceului s-a aflat în sală pe toată durata ședinței de consiliu local.

 

Nu a contat că imobilul este în proprietatea ADP 

Chiar și fără nici un argument tehnic și financiar, dorința ca acel complex să treacă din proprietatea și administrarea ADP Sector 1 în cea a Consiliului Local i-a fost împlinită primarului Armand. 

Marți (n.r. 23.03.2021), consilierii locali au votat în unanimitate, cu ochii închiși, ca imobilul din Poligrafiei 4, adică fostele ”Ferme Regale”, să-i fie predat la cheie edilului cu origini franțuzești. În calitate de unic mandatar care se va ocupa de proiectul ”Școala Regală”. 

 

Surse politice vorbesc despre faptul că acest vot al consilierilor PNL și PSD, oferit în unanimitate colegilor de la USR, ar reprezeta, de fapt, un soi de serviciu făcut într-o perioadă ceva mai tulbure din punct de vedere politic. 

Un teren și o clădire au venit la pachet

În aceeași ședință de consiliu local, primarul Clotilde Armand a primit chiar din sală, la pachet cu fostele ”Fermele Regale”, și un teren viran de 22.000 mp aflat pe Intrarea Străulești 11, unde mai-marele sectorului 1 spune că va face două terenuri de sport. Dar și imobilul situat în bd. Ion Mihalache ce va fi folosit, conform spuselor aceluiași edil, pentru extinderea Școlii Gimnaziale ”Ion Heliade Rădulescu”. În ambele cazuri este vorba de investiții de la bugetul local pentru care încă nu există nici un fel de proiect. Dar bine că măcar există terenul și clădirea! 

Acesta a fost doar primul pas pe care primarul Clotilde Armand l-a făcut pentru a obține fostele ”Fermele Regale” de la ADP-ul din sectorul pe care îl păstorește. Proiectul va trebui să treacă și de votul consilierilor generali ai Primarului Capitalei, Nicușor Dan. 

Primarul Clotilde Armand vrea să desființeze ADP-ul?

Faptul că acel complex boieresc, numit Fermele Regale, întins pe un teren de peste 12.000 mp, are un proprietar nici măcar nu a contat. Primarul Armand nu numai că îl ignoră complet din postura de unic deținător, dar vrea să-l dea afară din propria casă! Este vorba de ADP Sector 1. Un serviciu al primăriei cu care acum este în război total și pe care edilul pare că vrea să-l distrugă, numai el știe de ce, cu orice preț. Un serviciu public care, spun sindicaliștii, în câteva luni va dispărea, iar câțiva zeci de oameni vor ajunge pe drumuri.

Doar 10 ”norocoși” din cei 97 de angajați ai ADP

”Am aflat prin diverse canale că începând din luna iunie a acestui an ADP fi desființat. Că va fi înglobat în aparatul de specialitate al primarului. Problema este că doamna Armand vrea să preia doar zece dintre cei 97 de angajați. Restul? Pe drumuri! Lumea e îngrozită. E clar că nu o interesează oamenii, ci patrimoniul ADP pe care se luptă prin orice mijloce să-l obțină. Cetățenii sectorului 1 trebuie să știe că ADP a intrat în incapacitate de plată pentru neplata utlităților și a serviciilor acestei unități. O măsură abuzivă impusă de doamna primar și de consilierii ei, care a dus la datorii de peste 40 de milioane de lei. Pentru că toate contractele au fost întrerupte abuziv de primarul Armand, ADP nu mai prestează servicii de întreținere spații verzi, toaletare copaci, curățenie în parcuri, reparații bănci, garduri. În curând, o să apară firmele unora”, ne-a declarat liderul sindicatului ADP, Ștefan Novac.

Precizăm că aceeași metodă s-a aplicat și în anii 90 – 2000, când s-au făcut tot felul de privatizări devenite falimentare. Primul lucru care se făcea era să se scape de oameni, prin concedieri sau oferirea unor salarii compensatorii.

Casa unde Armand vrea să aducă copiii la școală e plină de radiații

În războiul crunt pe care îl duce împotriva ADP-ului, de fapt împotriva celor aproape o sută de oameni de acolo de care vrea să scape, primarul Armand refuză să țină cont și de un alt aspect. Unul extrem de grav. Unul care ține de sănătatea și chiar de viața copiilor pe care vrea să-i aducă să învețe în fostele ”Ferme Regale”. Adică în ”Școala Regală” pe care vrea să o mute acolo. 

Acum câteva zile, tehnicieni ai unei firme agreate și trimise de DSP-București au efectuat măsurători de determinare a valorilor câmpului electromagnetic. Altfel spus, a radiațiilor din clădire. În toate încăperile/birourile verificate – care ar trebui transfomate în clase de curs conform proiectului verbal al primarului Armand -, specialiștii au înregistrat valori ale radiațiilor care le depășesc pe cele normale. 

Război cu plângeri penale și procurori

”Sunt radiații peste tot, e demonstrat printr-un control făcut acum câteva zile (n.r. 22.03.2021) de o echipă trimisă de DSP. Aici vrea să aducă doamna primar copiii să învețe. În radiații, să le pună viața în pericol! Sau poate că nu vrea să facă școală și proiectul de care vorbește e doar un paravan al unor afaceri imobiliare! E clar că are alte gânduri, dar noi suntem pregătiți. Vom face, cu avocați, plângeri penale împotriva primarului Clotilde Armand pentru abuz în serviciu, dar și împotriva ANCOM-ului care recent (n.r. 08.03.2021) a făcut în zonă, la cererea primarului, măsurători legate de radiații. Singurele din acest an și fix în zona Poligrafiei, ce coincidență. În ce calitate a făcut ANCOM acest lucru când statutul nu-i pemite să răspundă la solicitările terților? Să explice asta procurorilor. Și șefii ANCOM, și primarul Armand”, a declarat sindicalistul Ștefan Novac. 

 

Articol preluat de pe EVZ.ro , scris de Robert Andrei

 

Sursa : www.evz.ro

 

Protejăm Drepturile Angajaților!

 

Sindicatul se angajează să fie vocea și forța care apără interesele angajaților, lucrând în strânsă colaborare cu aceștia pentru a asigura un mediu de muncă corect, sigur și satisfăcător.

Pagină web realizată de N.V.K. ENTERPRISE S.R.L.