ULTIMELE NOUTĂȚI

BUCURESTIFM.ro : Ștefan Novac (Sindicatul Administrației Locale Sector 1): Administrarea sediului ADP nu poate fi preluată de către Consiliul Local!
25 februarie 2021

La inițiativa edilului Clotilde Armand, consilierii locali vor analiza, astăzi, un „Proiect de hotărâre privind solicitarea către Consiliul General al Municipiului București privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bulevardul Poligrafiei nr 4, Sector 1, București de la Administrația Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local Sector 1, în vederea înființării unității de învățământ preuniversitar Școala Regală”.

Presedintele Sindicatului Angajaților Administrației Publice Locale Sector 1, Ștefan Novac, spune, însă, că Primăria din Banu Manta nu poate prelua administrarea imobilului în care se află sediul ADP Sector 1, deoarece ADP Sector 1 nu deține doar un drept de administrare asupra clădirii și terenului din Bulevardul Poligrafiei nr 4.ADP Sector 1 este proprietara imobilului respectiv, pe care l-a cumpărat, în anul 2002, de la Compania Națională Imprimeriile Coresi SA, prin Contractul de vânzare-cumpărare nr 6014/2002.Dreptul de proprietate al ADP Sector 1 rezultă și din Extrasul de Carte Funciară nr 8864/21.01.2021, pe care sindicaliștii l-au remis Primăriei dar și consilierilor locali, odată cu punctul lor de vedere.

Mai mult decât atât, clădirea nu este conformă cerințelor desfășurării procesului de învățământ, deoarece are ferestrele prea mici. Iar mărirea ferestrelor ar duce la necesitatea consolidării imobilului, după cum au stabilit reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București, în urma unei vizite în Bulevardul Poligrafiei nr 4, explică Ștefan Novac.

Nu în ultimul rând, clădirea în care se află sediul ADP Sector 1 este expusă radiațiilor de la antenele instalate pe acoperișul Casei Presei, așa cum atestă Buletinul de expertiză nr 161/11.12. 2017. Din cauza acestui câmp electromagnetic, angajații ADP Sector 1 primesc și spor de expunere la radiații, se mai arată în punctul de vedere al sindicaliștilor, mai spune șeful sindicaliștilor de la Primăria Sectorului 1 .

Sindicaliștii acuză și lipsa dialogului social. Reprezentanții Primăriei Sectorului 1 nu au informat salariații, nu au vorbit cu reprezentanții sindicali, înainte de a lua această măsură ilegală, a mai declarat Ștefan Novac pentru București FM.

Articol preluat de pe BUCURESTIFM.ro , scris de Mircea Apostolescu

Sursa : www.bucurestifm.ro

Protejăm Drepturile Angajaților!

Sindicatul se angajează să fie vocea și forța care apără interesele angajaților, lucrând în strânsă colaborare cu aceștia pentru a asigura un mediu de muncă corect, sigur și satisfăcător.

Pagină web realizată de N.V.K. ENTERPRISE S.R.L.