ULTIMELE NOUTĂȚI

BUCURESTIFM.RO : Colegiul „George Enescu” se va extinde în clădirea ADP Sector 1 din Bd. Poligrafiei!
24 martie 2021

Consilierii locali au adoptat astăzi un „Proiect de hotărâre privind solicitarea către Consiliul General al Municipiului București privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bulevardul Poligrafiei nr 4, Sector 1, București de la Administrația Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local Sector 1, în vederea extinderii unității de învățământ Colegiul George Enescu „.

Consilierii au adoptat proiectul după ce directorul Colegiului „George Enescu” a declarat, în plenul ședinței, că imobilul din Bulevardul Poligrafiei nr. 4 este potrivit extinderii unității de învățământ, deoarece dispune de săli de diferite dimensiuni, propice studiului în grup sau individual.

În context, trebuie amintit faptul că, pe ordinea de zi a ședinței precedente a Consiliului Local al Sectorului 1, edilul Clotilde Armand propusese un „Proiect de hotărâre privind solicitarea către Consiliul General al Municipiului București privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bulevardul Poligrafiei nr 4, Sector 1, București de la Administrația Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local Sector 1, în vederea înființării unității de învățământ Școala Regală”.

Armand a retras proiectul de pe ordinea de zi, în urma argumentelor prezentate de către sindicaliștii de la ADP Sector 1 și preluate de către o parte dintre consilierii locali.

Edilul din Banu Manta declara, însă, în fața consilierilor locali că a dispus reevaluarea nivelului de radiații din zona imobilului din Bulevardul Poligrafiei nr. 4, dar și a condițiilor de muncă în urma cărora salariații din direcțiile și subordonatele Primăriei primesc sporuri pentru condiții grele de muncă.

Președintele Sindicatului Angajaților Administrației Publice Locale Sector 1, Ștefan Novac, declara, însă, pentru București FM, că Primăria din Banu Manta nu poate prelua administrarea imobilului, deoarece ADP Sector 1 nu deține doar un drept de administrare asupra clădirii și terenului din Bulevardul Poligrafiei nr 4.ADP Sector 1, este proprietara imobilului respectiv, pe care l-a cumpărat, în anul 2002, de la Compania Națională Imprimeriile Coresi SA, prin Contractul de vânzare-cumpărare nr 6014/2002.Dreptul de proprietate al ADP Sector 1 rezultă și din Extrasul de Carte Funciară nr 8864/21.01.2021, pe care sindicaliștii l-au remis Primăriei dar și consilierilor locali, odată cu punctul lor de vedere.

Mai mult decât atât, clădirea nu ar fi conformă cerințelor desfășurării procesului de învățământ, deoarece are ferestrele prea mici. Iar mărirea ferestrelor ar duce la necesitatea consolidării imobilului, după cum au stabilit reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București, în urma unei vizite în Bulevardul Poligrafiei nr 4, explică Ștefan Novac.

Nu în ultimul rând, clădirea în care se află sediul ADP Sector 1 este expusă radiațiilor de la antenele instalate pe acoperișul Casei Presei, așa cum atestă Buletinul de expertiză nr 161/11.12. 2017. Din cauza acestui câmp electromagnetic, angajații ADP Sector 1 primesc și spor de expunere la radiații, se mai arată în punctul de vedere al sindicaliștilor, mai spune șeful sindicaliștilor de la Primăria Sectorului 1 .

Sindicaliștii acuză și lipsa dialogului social. Reprezentanții Primăriei Sectorului 1 nu au informat salariații, nu au vorbit cu reprezentanții sindicali, înainte de a lua această măsură ilegală, a mai declarat Ștefan Novac pentru București FM.

Consilierul local Daniela Popa i-a cerut, însă, primarului Armand să se angajeze că va lua măsuri pentru extinderea spațiilor unor unități de învățământ supraaglomerate, măsuri demarate în mandatul trecut și care trebuie continuate și finalizate. Astfel, consilierul local a cerut Executivului din Banu Manta continuarea și finalizarea lucrărilor de la imobilul de pe Bulevardul Apicultori nr 1, care dispune chiar și de o sală de sport și are nevoie numai de lucrări de întreținere și igienizare.De asemenea, Daniela Popa a mai cerut primarului Armand să ia măsuri pentru semnarea procesului verbal de recepție finală pentru construcția modulară de la Școală nr. 179 „Pia Brătianu” și să demareze construcția noului corp al Școlii nr 12 „Herăstrău”.

 

Articol preluat de pe BUCURESTIFM.ro , scris de Mircea Apostolescu

Sursa : www.bucurestifm.ro

Protejăm Drepturile Angajaților!

 

Sindicatul se angajează să fie vocea și forța care apără interesele angajaților, lucrând în strânsă colaborare cu aceștia pentru a asigura un mediu de muncă corect, sigur și satisfăcător.

Pagină web realizată de N.V.K. ENTERPRISE S.R.L.