ULTIMELE NOUTĂȚI

Antena 3 : Clotilde Armand a retras proiectul Școlii Regale de pe ordinea de zi, după dezvăluirile Antena 3: Clădirea este într-o zonă cu radiații puternice
26 februarie 2021

Primarul a notificat înainte conducerea ADP Sector 1 să mute personalul în alt spațiu, chiar dacă ședința în care urmă să se dezbată înființarea noii școli în acea clădire nici măcar nu avusese încă loc.

Motivul invocat în notificarea de relocare primită de ADP era protejarea sănătății angajaților, care însă oricum lucrează în acea clădire de ani de zile.

 

 

Înainte cu ore bune că proiectul Școlii Regale să fie dezbătut în Consiliul Local al Sectorului 1, angajații care lucrează în sediul ADP Sector 1, acolo unde ar urmă să se înființeze școală, erau deja notificați că vor fi mutați în alt spațiu.

 

 

Revoltați, aceștia acuză că principalul interes al primarului este să le taie sporul de antena de 15 la sută, chiar dacă reintrebuintarea clădirii înseamnă inclusiv expunerea unor elevi la radiații.

"S-a trimis către toate unitățile că toți cei care primesc sporuri de antena vor fi relocați. Practic, efectiv să părăsim acel spațiu de care doamna primar are nevoie urgentă. Nu a discutat nimeni cu noi, în continuare este liniște totală.", a declarat pentru Antena, 3 Ștefan Novac - Sindicatul Angajaților Administrației Publice Locale Sector 1.

După ce Antena 3 a arătat că zona sediului ADP Sector 1 este expusă radiațiilor, conform documentelor prezentate de sindicat, Clotilde Armand a anunțat pe pagina sa de Facebook că a cerut ANCOM să facă verificări și a ținut să le amintească angajaților ADP, în aceeași postare, că oricum vor rămâne fără sporuri.

 

 

 

Clotilde Armand, reacție după dezvăluirile Antena 3 despre înființarea unei școli într-o zonă cu radiații

Clotilde Armand a reacţionat, joi, după dezvăluirile Antena 3 despre posibilile radiaţii care există pe terenul unde vrea să construiască o şcoală. Terenul aparţinea Administraţiei Domeniului Public, ai cărei angajaţi au fost relocaţi între timp.

"Acest spor de antenă a fost stabilit de fosta administrație în baza unei expertize realizată de o firmă privată iar de atunci și până acum nu a mai fost reactualizată. Am verificat personal pe site-ul ANCOM și am constatat că nu este absolut nici o problemă privind radiațiile din această zonă, nivelul acestora este de sute sau mii de ori mai mici decât limitele legale.

Până atunci, îi anunț pe toți angajații ADP care au fost mutați și vor fi mutați din sediul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 că nu vor mai beneficia de acest spor de antenă, banii aceștia vor fi investiți în educație și școli." a scris primarul Sectorului 1 pe Facebook.

Clotilde Armand, o nouă idee controversată: vrea să facă şcoală într-un loc cu radiaţii peste limită

Clotilde Armand şochează din nou, după ce a anunţat că vrea să înfiinţeze o şcoală într-un loc cu nivel de radiaţie peste limita de siguranţă, chiar în spatele Casei Presei din Capitală. 

Sediul ADP Sector 1 ar urma să fie evacuat, dacă proiectul primeşte votul Consiliului local. 

Tocmai pentru nivelul ridicat de radiaţii, angajaţii din acel sediu primesc un spor de antenă de 15% şi susţin că o actvitate didactică ar fi imposibilă acolo, având în vedere că elevii ar trebui să stea ore în şir expuşi la radiaţii.

Primarul sectorului 1 a scris pe pagina sa de Facebook despre înfiintarea "Şcolii Regale", în locul sediului ADP Sector 1. 

"Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase, pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Având în vedere faptul că acest fenomen își are cauza în deficitul de unități de învățământ din Sectorul 1, vom înființa o școală nouă în zona Casa Presei Libere", a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Ce nu a menţionat însă Clotilde Armand este nivelul de radiaţie generat de antenele din imediata apropiere.

 

Articol preluat de pe ANTENA3.ro , scris de Georgiana Adam

Sursa : www.antena3.ro

 

 

Protejăm Drepturile Angajaților!

 

Sindicatul se angajează să fie vocea și forța care apără interesele angajaților, lucrând în strânsă colaborare cu aceștia pentru a asigura un mediu de muncă corect, sigur și satisfăcător.

Pagină web realizată de N.V.K. ENTERPRISE S.R.L.